Kieltenopiskelu ja muukin opiskelu menee yhä pakoputki edellä puuhun

Minkä ihmeen takia kieltenopetus kouluissa on yhä samassa pisteessä kuin sata vuotta sitten, tuhannet psykologit tutkivat ihmisen oppimista ja asiasta nykyään vaikka millaisia tutkimuksia, mutta ei tämä näy vielä meidän perusopetuksessa yhä vaan mennään samalla kaavalla mitä opetushallitus suuressa viisaudessaan on määrännyt . Yleensä ihmiset oppivat äidinkielensä vanhempia kuuntelemalla ja esine/ sana esimerkkiä näyttämällä, enpä tiedä yhtään lasta jonka ensi sana on subjekti tai predikaatti. Koulussa kielten opiskelu aloitetaan kieliopista joka on perin kummallinen lähtökohta oppimiseen. Jos esimerkiksi haluaa oppia Ranskaa nopeasti niin Muukalaislegioona on tehokas intensiivikurssi Ranskan kieleen, aina hakataan jos ei ymmärrä, kahden viikon päästä osaa jo aika hyvin kieltä. En tosin suosittele tätä suggestopedistä kurssimuotoa kovinkaan monelle, kansalaisopiston kursseilla oppii myös hyvin eikä tule niin paljon mustelmia.

Yksi vastaus artikkeliiin “Kieltenopiskelu ja muukin opiskelu menee yhä pakoputki edellä puuhun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s