Ovat sitten suunnittelemassa eläkeiän nostoa, just kun olin ajatellut jäädä eläkkeelle 50 vuotiaana! Tämä kansaneläkkeen ikäraja elää niin omaa elämäänsä kuin pörssiosakkeet elävät omaansa ja yritykset omaansa.

Nykyisellä tavalla kvartaalitalouden veturina toimiva työntekijä ei koskaan saavuta terveenä mitään eläkerajaa, on se sitten 65, 75 tai vaikka sata. Työn stressiä vähentämällä ja hiljentämällä muutenkin maailman vauhtia voitaisiin kuvitella saavamme lisää työkykyisiä ihmisiä jotka pystyisivät vielä 65-vuotiaina tekemään tehokasta työtä. Miksei seniorikansalaisille anneta mahdollisuutta 55-vuoden jälkeen hieman jarruttaa ja tehdä vähemmän töitä ja saada osaeläkettä ja tehdä esim. 4 tuntisia päiviä tai 3 päivää viikossa joka motivoi, pitää kiinni työelämässä, mutta ilman suuria stressitekijöitä ja samalla hiljainen tieto saadaan siirrettyä eteenpäin nuoremmille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s