Pakkoruotsia…lähtiä ny ruottiin ku ei oo kielipää

Kovasti viksut ihmiset keskustelee pakkoruotsin joko puolesta tai vastaan. Keskustelu pitäisi olla: opetetaan mitä kieltä tahansa niin opetuksen taso olisi sellainen että koulun käytyään pystyy kielellä kommunikoimaan oikeasti. Väitän että kolmen vuoden peruskouluruotsilla suurin osa Suomalaisista ei uskalla Tukholmassa suutaan avata. Tosin kyllä Suomalainen aina kaljan osaa tilata missä vaan…ilmankos ovat niin alkoholisoituneet nämä ruottinsuomalaiset kun eivät ole muuta osanneet tilata. Ymmärrän Itä-Suomen pakkoruotsin vastustusta Venäjän kieli on varmasti itärajalla tarpeellisempi kieli kuin Ruotsi.
Suurin syypää koulutuksen joustamattomuuteen on kouluhallituksessa joka on jäänyt 70-luvun peruskoulu-uudistuksessa niin uupuneeksi ettei ole sittemmin mitään kovin hyviä uudistuksia saanutkaan aikaan. Opiskelijoita pitäisi innostamaan lukemaan kieliä oman etunsa vuoksi, ei sen vuoksi että se on pakollista. Mitä hyvää on koskaan pakolla saatu aikaan… se meni persuuksilleen jo Aatamin ja Eevan kanssa kun oli vain yksi asia mihin ei saanut koskea, niin siihenhän sitä piti heti tarttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s