Lamantappoase Kreikalle ja vähän muillekin

Suomalainen Mauno  tuli vaimonsa kanssa omatoimimatkalle Sri Lankaan. Lentokentältä hän suuntasi kohti Hikkaduwaa, josta hän oli kuullut paljon positiivista. Aivan Hikkaduwan kupeessa on yksi alueen köyhimmistä kylistä, piskuinen Beliatta Duwa. Lähes kaikki sen asukkaat olivat veloissaan. Mauno saapui pieneen majataloon katsastaakseen paikan. Se tuntui mukavalta ja oli edullinenkin. Hän antoi 10.000 rupiaa ( n. 70 euroa ) omistajalle varausrahaksi tiskille ja lähti hakemaan vaimoaan vielä varmistamaan paikan soveltuvuuden.

Maunon häipyessä Hikkaduwaan, majatalon isäntä nappasi rupiat ja juoksi läheiseen kyläkauppaan ja maksoi sinne velkansa. Kyläkauppias kiirehti oitis riisinviljelijälle, ja hänenkin velkansa hupeni. Riisinviljelijä jatkoi rahan kulkua viemällä sen traktorimiehelle, joka kaipasi kuljetusmaksuja. Traktorimies maksoi sillä huoltoasemalle polttoainelaskunsa. Huoltoaseman pitäjä kiirehti kylän tuhman tytön luo, jolle oli jäänyt auki. Tuhma tyttö juoksi iloisena majatalolle, jonne oli jäänyt velkaa aiemmin.

Mauno saapui vihdoin takaisin majataloon ja kertoi, että vaimo olikin löytänyt biitsiltä kelpoisamman majoituspaikan. ” Voisinkohan minä saada takaisin sen varausrahani? ” kysyi Mauno vaivautuneena. ” Tuossahan se toimettomana odottelee tiskillä”, totesi majatalon pitäjä ja hymyili arvoituksellisesti. Ja näin saatiin Maunon lainarahalla kylä hetkessä velattomaksi. Eikä kukaan hävinnyt. Ei edes Mauno. Kataiselle ja Urpilaiselle terveisiä. Ei nämä talousongelmat kovin vaikeita ole selvittää, kunhan antaa rahan kiertää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s