Organisaatio on sellainen ameeba, joka oli aluksi harmiton, mutta jolla on taipumus kasvaa suuremmaksi ja suuremmaksi vaikka vatsa on ollut täynnä jo kauan aikaa.

Sinne vaeltaa joka päivä lukematon määrä normityöntekijöitä ja sitten näitä pirulaisia pikkupomoja joiden pääsääntöinen työ on pitää huolta omasta paikastaan ja kytätä esimiehensä eläkettä jotta pääsisi paremmalle oksalle ja saisi isomman työsuhdeauton. Tämähän olisi muuten ok, mutta samalla unohtuu se miksi ollaan töissä, kun iso osa ajasta kuluu kollegoiden mollaamiseen ja oman erinomaisuuden esittämiseen.

Tämä johtaa siihen että pelätään oman osaston mokaamista ja mennään sieltä missä aita on matalin.  Miten rasittavaa on kun vajaa vuoden töissä ollut alainen on koko ajan tulossa kertomaan kehitysehdotuksia, nehän voivat murtaa vuosia rakennetun oman perseennuolentajärjestelyn.

No onneksi tämä alainen varmaan pian vaihtaa työpaikkaa johonkin hypefirmaan ja päästään takaisin vanhaan hyvään järjestelmään jossa alaiset on hiljaa ja käy töissä kellokortin mukaan eikä häiritse päällikköä jolla on paljon ajateltavaa…Bemari,Bonukset,BigBoss.

Englannissa tällaista johtamista sanotaan Mushroom Managementiksi: keep them(staff) in dark and feed them shit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s