Ei ole enää muodikasta olla salarakas blondibimbo, vaan on muodikasta ryhtyä yrittäjäksi.

Jotain iiteetä tai pelihommaa tai sellasta. Joku idea pitäis vaan löytää ja sitten mukaan sijoittaja joka antaa muutaman miltsin fyrkkaa jotta saadaan vimpan päälle toimisto jossa ei pönötetä vaan kaikki on yhtä suurta perhettä. Jenkeistä tai Kiinasta tai jostain sitten ostaja muutamalla kymmenellä miltsillä ja sitten relataan kun ollaan jo puolitoista vuotta raadettu firman eteen.

Tällainen on monen nuoremman polven edustajan näkemys hype-yrittäjän tulevaisuudesta. Mahdollisuus on miltei yhtä suuri kuin uuden Teemu Selänteen löytyminen junnujoukkueesta.

On jokseenkin huolestuttavaa että yrityksiä yleensäkin perustettaisiin vain exittiä varten, se on hyvä ottaa huomioon jo varhaisessa vaiheessa, mutta ensin yrityksen pitäisi tuottaa jotain lisäarvoa ympärilleen, oikeita tuotteita, toimintoja, palvelua tai mitä hyvänsä konkreettista.

Meillä Suomessa on hyvät mahdollisuudet kasvaa maailmanlaajuiseksi toimijaksi digitaalisella sektorilla, mutta niin myös kulttuurin ja käsityön sarallakin.

Miksi Ruotsalaiset tuntuvat onnistuvan lähes kaikessa missä me ei? Ainakin yksi merkittävä ero on rahoitus. Ruotsissa riskiraha on irtonaisempaa, meillä pitää antaa pankille 150.000 jotta saa 100.000 lainaa, ei sillä kasvuyrityksiä rakenneta jos ei riskiä jaeta. Valtion pitäisi osallistua aktiivisemmin PK-sektorin yritysten auttamiseen muuallakin kuin juhlapuheissa. Esim. pienyrityksen  valtion takauspaketti voisi olla simppeli tapa hakea takausta lainalle joka täyttää tietyt kriteerit toiminnan laajennuksesta, työllistämisestä jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s