Ruokakaupat roskakoriin!

DSC00288

Pari keskusliikettä (ei nyt juuri tule mieleen nimeltä) hallinnoivat Suomalaisen ruokakassia tuomatta siihen juurikaan lisäarvoa.

Logistiikka on hoidettu kohtuullisesti laittamalla kauppoja meidän kuluttajien lähettyville jotta voimme kiitollisina vaeltaa kauppaan valitsemaan joko Pirkka tuotteen tai Pirkka tuotteen tai jonkun muun jonka ketjun armoitettu sisäänostaja on meille suuressa armossaan valinnut.

Mitään muuta palvelua ei keskusliikkeet kuluttajalle tarjoakaan. Suomalainen pieni valmistaja tai maahantuoja saa olla kiitollinen jos saa tuotteitaan valtakunnalliseen valikoimaan kun sielläkin eri kategorioita hallinnoi pari isompaa valmistajaayhdessä parin keskusliikkeen kanssa.

Jos keskusliikkeet eivät tulevaisuudessa kehitä toimintojaan kuluttajaa varten, kuluttaja ostaa palvelunsa siltä joka sen tekee.

Olisi kutkuttavaa nähdä sellainen tilanne että Suomeen rakennetaan sosiaalisessa mediassa toimiva ”koko kansan ruokapiiri” jota joku yritys tms. hallinnoisi ja hakisi kuluttajille tuotteita joita kuluttajat haluavat ostaa sekä tukkureiden ja valmistajien tuotteita joita ei normikaupasta saa . Tuotteet kerättäisiin toimittajilta tilausten mukaan yhteen logistiikkakekukseen ja jaettaisiin vaikka viikoittain tai 2 viikon välein eri kaupunkeihin sovittuihin jakelupisteisiin. Näitä voisi sitten olla vaikka yksityiset kauppiaat jotka saavat provision välitetystä tavarasta tai joku paikkakuntalainen joka ottaa asian hoitaakseen. Toimittajat saisivat tuotteistaan hieman paremman hinnan ja kuluttajat edullisemmat hinnat kun ketjut ovat pois välistä ryöstämästä.

Ei tämä K- tai-S-kauppoja lopeta, mutta tällä voitaisiin luoda kanava kuluttajalle saada tuotteita joita ei muuten olisi tarjolla ja etenkin kotimaisten pientoimijoiden tuotteita. Tämäkin valitettavasti tarvitsee jonkin keskitetyn toiminnon, muuten kuljetus ja muut kulut nousevat liian korkeiksi.

2 vastausta artikkeliin “Ruokakaupat roskakoriin!

  1. Käyppä tutustumassa luomulaatikko.fi sivustoon. Toimii pitkälti tuolla periaatteella Tampereen alueella ja toimittaa tavaraa myös yrityksille/ammattikeittiöille. Firman ongelma pitkässä juoksussa on ja on ollut aika pitkälti markkinointipuolella, kun sitä ei juurikaan ole harrastettu puskaradiota enempää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s