Kuuleeko Suomi, we have a problem!

Suomella ja meillä suomalaisilla on käsillä muutama ongelma jotka vaativat toimenpiteitä riippumatta puoluekirjan, naaman tai auton väristä:

Jengi elää pitempään kuin meidän eläkerahat on laskettu riittävän.

Suuri ikäluokka on jättämässä työelämän ja sen mukana moni yritys jää ilman yrittäjää.

Valtionhallinto on aivan liian raskas tämänkokoiseen maahan.

Nuorille ei tunnu löytyvän työpaikkoja.

Eläköityville yrittäjille pitää saada nuoria oppisopimuskoulutukseen, jotta voimme saada yrityksiin jatkajia ja hiljainen tietotaito voidaan siirtää eteenpäin.

Tähän sukupolvenvaihdokseen pitää luoda malli jolla nuori yrittäjä saa rahoituksen yrityksen ostoon. Esim. yrityksen myyvä yrittäjä saisi jonkin veroedun kun lähtee tällaiseen ohjelmaan jolla työllistetään nuori ja jos hän vielä rahoittaa uutta yrittäjää alkutaipaleella.

Valtionhallintoa pitää keventää ja yksinkertaistaa, jolloin paperin pyörittäminen vähenee ja kansalaisen toiminta hallinnon rattaissa helpottuu.

Työllistäminen pitää olla nykyistä helpompaa ja aluksi halvempaa, jotta yrittäjä uskaltaa ottaa työllistämisen riskin.

Poliitikkojen, virkamiesten, AY-liikkeen ja työnantajapuolen tulee käydä keskustelua joka johtaa yhteisesti Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen eikä oman perseensä puolustamiseen joka ei vie mitään asiaa mihinkään suuntaan

.IMG_0085

Tällä nykymenolla meidän takapuoli ei mitenkään voi kestää istumista kusiaispesässä vaan kavereiden on autettava sieltä pois.

Voi olla että on hyväkin että ajamme karille, koska sitten on vain yksi vaihtoehto selviytyä ja kaikki toimet on tehtävä niin että tekee kipeää, mutta ei kai kukaan ole sitä mieltä että haluamme olla Skandinavian Kreikka.

Tämä on ehkä sananhelinää, mutta jos otamme kaikki peukalon pois sieltä minne ei aurinko paista ja ryhdymme YHDESSÄ tekemään töitä tämän yhteiskunnan eteen, ei meillä ole mitään ongelmaa.

2 vastausta artikkeliin “Kuuleeko Suomi, we have a problem!

  1. Joo, eipä käy kuin yhtyminen näihin mietteisiin, tuossa juuri eilen katselin A studion videota siitä keskustelusta missä Suomen Yrittäjien boss, oliko se nyt Järventuos tai Järventaus, en ole ihan varma, ja sitten joku AY edustaja, en edes muista nimeä, ja eikä sillä oikeastaan suurta väliä, kummatkin siinä vain puolustivat omaa reviiriänsä, ja sitten insinöörijohtajat kehuivat itseään ja kertoivat kuinka hyvin ovat asiansa hoitaneet, ja näinhän se on; kaikilla edellämainituilla palkka juoksee ja asiat on hyvin, mutta ne jotka sen maksavat ja tuottavat saavat nuolla näppejään. Siis aivan järjetön tilanne, ja tuntuu aivan siltä kuin älli olisi häipynyt aivan tyystin koko maasta. Suomella on tiettyjä, ja todellisia mahdollisuuksia, asioita jotka voivat nostaa maan uuteen uskoon ja jotenkin tuntuu että kukaan ei ole kiinnostunut. Joo, sellaista ns., ”lipservice” tyyppistä puhetta tietysti on, vaikka kuinka paljon, mutta mitä siitä, talk is cheap! Suomalaisten palkka on koko ajan pinnalla, ainakin työnantajien puolelta, ja siinä voinen hieman kyllä yhtyä, kun esim olin juuri viime viikolla vierailemassa suuren suomalaisen tuotanto yrityksen tiloissa, ja on sanottava että ei tuntunut kellään oleva kiirettä. Ja en usko että siellä oli ketään alle 4000€ kuukausi palkkalla. Siinä on nimittäin se että suomalainen teknologia on joissain tilanteissa niin perhanan hyvä että se antaa mahdollisuuden laiskotteluun ja sittenkin vielä tulosta syntyy. Samoin tuotteet ovat useasti sellaisia että monet asiakkaat ostavat niitä joka tapauksessa, muistiko myyjä ottaa yhteyttä tai ei. Eli hitto soikoon, jos laitamme myynnin kuntoon, ja samalla tiivistämme tuotantoa, niin tulos paranee, työpaikkoja syntyy ja duunari todella ansaitsee sen 4k joka kuukausi. Palkkahan on aivan suhteellinen tekijä. Niin, ja jos viittsittäis vähän miettiä näitä yhdessä, ja tehdä yhdessä, ja heti, nyt!!!

  2. Kyllä syö tuo jelli.Alensin liikevaihdon laskun takia maksua ja olikin selvittelyä ??? voi v. Maksaa ittensä tyhjäksi tuolla toisten lakisääteisen pörssipelin ,kun pitäisi elää tämäkin päivä. On sitten eläkettä sanoivat ,kunhan elää sinne asti !!. Miten te yrittäjät suhtaudutte YEL-maksuun ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s