Revi peruutuspeilit irti….itseltäsi!

Me ihmiset olemme sellaista vekkulia sakkia että meidän elämä perustuu paljolti lähimenneisyyteen. Valintamme keskittyvät joko lähipiirimme viimeaikaisiin kokemuksiin tai lehdistön muovaamaan maailmankuvaan.

Historian ymmärtäminen on erittäin tärkeää, koska samantyyppiset asiat toistuvat ihmisen maailmanhistoriassa, mutta ns. viimeaikaiset tapahtumat ovat kehityksen jarru.

Ihmiset ovat keskimäärin taipuvaisia imemään negatiivisuutta sisälleen ja unohtavat samalla ottaa mukaansa positiiviset asiat, jolloin muistoihin jää ikävät asiat ja niillä väritetään tulevaisuuden canvasta ja tätä kun toimittajat oikein urakalla ruokkivat, ei ole ihme että lama-ajat kestävät paljon pidempään kuin oikeaa aihetta olisi.

Tästä ihmisen luonteen perusongelmasta johtuen uutiset ovat pääosin ikäviä, koska haluamme niitä lukea ja kuulla.

Jos ymmärrämme historian merkityksen ja revimme eilisen peruutuspeilit, voimme herätä uuteen aamuun simät pyöreinä ja aloittaa uudelta pöydältä elämä täynnä mahdollisuuksia.

Jokainen päivä on uusi mahdollisuus tehdä jotain unohtumatonta, miksi siiis et niin tekisi. Ei aina tarvitse tehdä sankaritekoja, riittää kun pidät itsesi onnellisena ja vielä onnellisemmaksi tulet kun teet edes yhden ystäväsi tai työtoverisi iloiseksi ja ultimatum on kun autat jotain tuntematonta.

Nämä ovat pieniä tekoja, kohteliaisuutta, positiivisuutta ja toisen huomioimista. On aivan valtavan palkitsevaa tehdä toiselle joku sellainen palvelus, jota hän ei osaa kuvitella tapahtuvan. Eikä sen todellakaan tarvitse olla suuri asia tai kallis, se on runo, kukka, ele, kehu tai muu positiivinen asia jonka ole toisessa huomannut, mutta et ole koskaan sitä äänneen sanonut. Sano se nyt, heti.

a19a0ccbcc2cf3f0db2857a624ebb649

4 vastausta artikkeliin “Revi peruutuspeilit irti….itseltäsi!

  1. Oikeassa olet Piirimyyjä. Päätin tuossa taannoin, kuukausia sitten, lopettaa TVn katselun, paikallisia lehtiä en ole lukenut oikeastaan koskaan, ja nimenomaan en HS:mia. Uutiset joita hieman seuraan, ovat netistä, mutta täysin omakohtaisesti valittuja, ei mitään Yle1 tai mtv3 tuottamaa propagandaa. Ja varsinkin kun lopetin TV katselun huomasin kuinka mieleni muuttui positiivisemmaksi, ajatukset vapautuivat ja pystyin paremmin keskittymään niihin todellisiin, ja oikeisiin asioihin. Kuten poikani tukeminen, jonkun lähimmäisen auttaminen ja tietenkin – oman työni laadun parantaminen. Siis siten että siitä hyötyy sekä asiakkaani että minä itse. Todellinen win-win. Todellisuudessa kysymys onkin vain ajasta. Aika on oikeasti se varsinainen elämämme mittari,(siis niinkuin henkisessä mielessä) eikä suinkaan esim. raha. Kenelle annat aikaasi ja kuka saa ottaa sinulta aikaa. Miksi antaisin aikaani jollekin typerälle paikalliselle TV asemalle, varsinkin kun se vain syöttää kaikkea negatiivisuutta joka ei millään voi olla eduksi omalle kehitykselleni. Ja miksi jauhaa vanhaa, emme tasan tarkkaan sille voi enää mitään, tai olla varmoja siitä mitä huomenna tapahtuu. Elä tässä ja nyt.

  2. Fanitan tätä! Taisi olla Zappos-kirjassa sellainen esimerkki että aloita heti postiivinen ylllättäminen, maksa esimerkiksi kaupassa edellä olevan asiakkaan ostokset. Unohtumaton hetkellinen kohtaaminen joka yllätyksellisyydessään tuottaa suuresti hyvää mieltä. Hyvän mielen jakaminen poikii paluupostissa monin kertaisen määrän.

    Mahtavaa päivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s