Startup’s are big foul!

Poliitikot ja media hehkuttavat startupien olevan työllisyyden ja valtion kassan tulevaisuuden pelastus. NO EI OLE.

Tällaisesta hehkutuksesta saattaa moni kirkasotsainen nuori saada nopean rahastuksen tulevaisuudensuunnitelman päähänsä ja siirtyä bisneksiä pyörittämään mieluummin kuin hankkimaan itselleen koulutuksen ja oikean työpaikan. TÖÖT VIRHE NRO 2

Startupissa menee pieleen jo nimi, siitä saa sellaisen kuvan, että yrityksiä voidaan vain nopeasti perustaa ja pyörittää pari vuotta ja tehdä valtavan cashupin. TÖÖT VIRHE NRO 3.

En siis vastusta startupia vaan sitä että yrityksiä voisi noin vain perustaa ajatuksella nopeasta rahastuksesta ja yhteiskunta luo systeemin jolla tällaista harrastustoimintaa systemaattisesti tuetaan. Näistä yrityksistä todennäköisesti 80% kuolee ensimmäisen kolmen-viiden vuoden aikana, eli sitten kun rahoitus loppuu. Ei se ole yhteiskunnan tehtävä.

Yritystoiminnan kvartaalina olisi oltava 25 vuotta, jolloin voidaan puhua yhteiskunnallisesti kestävästä toiminnasta joka luo pitkäjänteistä hyvinvointia ympärilleen. Silloin myös on turha kenenkään olla kateellinen jos yrittäjä saa enemmän hyvinvointia kuin tavallinen kansalainen.

Ei pidä luoda kuvaa, että kaikkien pitäisi ryhtyä yrittäjiksi ja kertoa vain tähtitieteellisiä menestystarinoita. Sensijaan menestyneistä yrittäjistä ja yrityksistä voidaan kirjoittaa niin paljon kuin tahansa kuten Taivas ja Helvetti- kirjassa tehdään.

Pitää vain muistaa että keskimäärin yrittäjät ovat tavallisia ihmisiä, jotka ovat usein hieman ahkerampia kuin muut ja joiden usko parempaan tulevaisuuteen on kova ja iskunkestokyky kuin Muhammed Alilla.

Tällaisilla menestystekijöillä varustettu kaveri pärjää jos on briljantinkirkas tuote hanskassa ja tarpeeksi kova pää puskea läpi muiden nujerrusyritykset.

English: The road out of Foul End. The road le...
English: The road out of Foul End. The road leading out of Foul End towards Bentley. (Photo credit: Wikipedia)

Yksi vastaus artikkeliiin “Startup’s are big foul!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s