Köyhistä ollaan kyllä huolissaan ja rikkaiden rahoja halutaan sosialisoida, mutta mitään keskustelua ei ole todella väliinputoajista keskiluokasta.

Suomessa on kohtuullisen kiitollista olla köyhä, meillä on järjestelmä josta saa apua, ei varmaankaan täydellinen, mutta on kuitenkin. Kun on vähän rahaa, ei tarvitse vaivata päätään merenrantatalon ostamiselle, eikä muillakaan turhanaikaisilla haaveilla, joita ei oikeasti tarvitse.

Rikkaista meidän ei tarvitse myöskään olla huolissaan, toivotaan vain että he haluavat ostaa veneitä ja autoja ja kiinteistöjä, niin saamme rahat jakoon.

Mutta keskiluokka, ryhmä joka osallistuu yhteiskunnan talkoisiin joka solullaan ja eurollaan, onko poliitikot heitä ajatelleet? Sossuistakin suuri osa kuuluu tähän porukkaan, muttei ole mediaseksikästä puolustaa keskiluokkaa.

Keskiluokkaisessa perheessä molemmat ovat töissä, toinen tai molemmat mahdollisesti it-bisneksessä, toinen opettaja tai sairaanhoitaja.
Heillä on kohtuulliset tulot, 1-2 lasta ja hiljan hankittu rivitalokolmio. Jos asuvat jossain isoista kaupungeista, on asuntolainaa reippaasti. Tulot ovat senverran isot ettei mitään muita tukia kuin lapsilisä ole saatavissa. Suurin osa tuloista menee lainoihin,autoon,ruokaan ja lasten harrastuksiin, jos oikein hyvin menee, joka toinen vuosi kanarialle.

Keskiluokan ongelma on se, että menee senverran hyvin, että voi haaveilla isommasta talosta ja paremmasta autosta, kun siihen lähes on varaa, rahat kutakuinkin riittävät kuukaudessa, mutta yllätyksiin ei ole varaa.

Kun haaveet ovat lähes toteutettavissa, niin silloin yritetään ne myös saavuttaa. Töissä paahdetaan paremman paikan toiveessa siihen asti kunnes keho sanoo nounou iso bemari, nyt kotiin lepäämään ja realiteetti käteen. Burnout tai irtisanominen tulikin tavoitteiden sijaan.

Kun tällainen perhe joutuu ongelmiin, he jos eivät ole jo valmiiksi yrittäjiä, he ovat samanlaisia lainsuojattomia kuin yrittäjät.

Kun on vähän paremmin asiat kuin yleisesti, joutuu todella taistelemaan, että yhteiskunta osallistuu perheen nostamiseen takaisin raiteilleen.

Vaan ollos huoleton, piirimyyja valveill’on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s