Verotus on iloinen asia, suorastaan naurattaa!

Onko meidän poliittisilta päättäjiltä jäänyt osa kouluaineista lukematta, vai mihin ihmeeseen perustuu luulo että veroja ja maksuja korottamalla paikataan ylisuuret kustannukset suhteessa tuloihin.

Kohtuullistamalla veroja olemme saaneet ulkomaisia yrityksiä Suomeen, mutta kuka kohtuullistaa kotimaisten yritysten ja kansalaisten elämää? Päättäjä nakertaa joka nurkasta kansalaisen piparia ja olettaa sen kestävän loputtomiin. Suomessa on meneillään samanlainen kansan ryöstö kuten keskiajalla, kun kuninkaat rahoittivat oman ylimielisyytensä kansan verellä.

Ymmärtäkää nyt että rakenteet on muutettava ennen niiden murentumista, se on helpompaa ja halvempaa. Keskiverto virkamies varmaan tekee  kelpo työtä. Ongelmana onkin se että jos työn tulisi olla tuottavaa suhteessa kuluihin ja alalla olisi kilpailua, ei virkamieskoneisto pysyisi pystyssä kuukauttakaan, kun yksityinen tehokas organisaatio tekisi samat työt 1/4 hinnalla ja 1/2 tehokkaammin.

Tämän takia on kansalaisen oltava erinomaisen kriittinen  koneiston kanssa joka pyörii verovaroilla, silloinhan budjetin perusteena on kulut, joiden perusteena on budjetti, jonka kaikki rahat on käytettävä tavalla tai toisella, jottei ensi vuonna menetetä rahaa, mielellään ylitetään, jotta saadaan seuraavalle vuodelle isompi budjetti.

Valtio on pessyt kätensä kuluremontissa siirtämällä puolet 9 Mrd:n potista kuntien harteille luullen asian olevan nyt hallinnassa, no tiedoksi: ei ole.

Se on samaa kuin tilastojen kaunistamiseksi jengiä siirretään työttömyyskortistosta kursseille, tai eläkejonoista toiseen.

Kaikki kansalaisten ja yritysten asiointi valtion tai kunnan virastojen kanssa joka on mahdollista hoitaa sähköisesti pitää hoitaa sähköisesti ja palvelupisteitä tarpeellinen määrä, jotta voidaan hoitaa vaikeammat asiat.

Päätöksenteko notkeaksi ja lyhyeksi ja kaikki mahdollinen palvelu ulkoistukseen, jolloin voimme siirtää valtavan byrokratiarattaan puristimeen ja käyttää muutamaa hyvin laakeroitua ja rasvattua ratasta yhteiskunnan hyvinvoinnin kasvattamiseen ja säästetyt rahat voidaan kohdentaa tärkeämpiin kohteisiin kuin turhan byrokratian pyörittämiseen.

IMG_0027

Yksi vastaus artikkeliiin “Verotus on iloinen asia, suorastaan naurattaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s