Juttatonttu ja Kuristajakatainen ovat suuressa viisaudessa keksineet että valtiontalous ei olekaan balanssissa, vaikka he ovat niin tonttukokouksessa päättäneet.

Tässä lienee joku pirullinen salajuoni heidän hyvinvointinsa horjuttamiseksi, koska heillä ei ole osaa eikä arpaa  maan huonoon tilaan, se on edellisten tonttujen tekosia.

Tässä hieman faktaa niille tontuille  jotka eivät vielä tiedä miksi asiat eivät Johdu Jutasta eikä Kuristaja kataisesta:

Ei virkamiehiä ole liikaa, porukkaa on vain liian vähän suhteessa virkamiehiin. (800.000/5.000 000)

Lapsilisiä, palkkoja ja muita etuuksia on kyllä varaa nostaa, onhan meillä A-luottoluokitus…vielä, se tippuu, joten nyt on viime hetkiä ottaa lisää lainaa.

Virkamiesten etuja ei saa leikata, tai järjestelmä muuttuu tehottomaksi, koska loppuunajettu virkamies ei jaksa työtaakkansa alla paahtaa väsymättä enää yhtä tehokkaasti kansalaisten etua.

AY-liike ajaa työntekijän etua niin tehokkaasti, ettei työnantajan tarvitse enää niin montaa työllistääkään, koska yhteiskunnan edut ovat jo niin hyvällä tolalla ettei kaikkien tarvitse töissä käydäkään, edes niiden jotka haluaisivat.

Jos byrokratiaa yksinkertaistettaisiin ja helpotettaisiin, digitalisoitaisiin kaikki mahdollinen, johtaisi se auttamatta monen virkamiehen työnkuvan muuttumiseen ja jopa mahdollisiin irtisanomisiin ja sehän toisi lisää työttömiä joita ei välttämättä yksityinen puoli voisi hyödyntää.

Pakkohan tässä on rahvastontun ymmärtää, että hallitustonttujen on pakko ylläpitää nykyinen järjestelmä ja pitää kulisseja pystyssä velalla ja odottaa nousukautta joka korvaa kaikki ne ministeritonttujen kärsimykset vaikeina aikoina kun he ovat kantaneet vastuunsa kansalaistonttujen hyvinvoinnista reppujen nyörien raastaessa olkapäät verille.

 

4 kommenttia

  1. Niin, nämä ovat sydäntäpysähdyttäviä mietteitä. Jos tuo lukusi 800K/5M pitää paikkansa, ja olenkin aina kuvitellut että suhde on mieletön mutta en osannut uskoa että se olisi noin mieletön. Ei ole siis ihme että maa kurjistuu. Ja sitten vielä tehdään yrittäjän elämä vaikeammaksi. Ainoa mahdollinen tulolähde joka voisi kaiken tuon maksaa! Käsittämätöntä. Olenkin juuri siirtynyt siihen noin 5000 yrittäjän joukkoon jotka perustavat firman Viroon, koska tätä menoa tästä paikasta ei kehity mitään muuta kuin totaalinen valtion rahastus ja se ei meille hyvää tiedä.

    1. Kyllä tämä valitettavasti on totta, ja sitten virkamiesten edut ovat aivan omaa luokkaansa, esim. kesälomapäiviksi lasketaan 5 pv/vko, kun muilla se on 6 pv/vko. ei meidän ongelmana ole hoitajat eikä opettajat, vaan virkamiehet byrokratian rattaita pyörittämässä.

  2. Eli jokaista virkamiestä kohden on 6,25 henkeä joiden täytyy maksaa tämän virkamiehen palkka verotuksella?
    Jos se tosiaan on näin, kyllä sitä velkaa pitääkin ottaa jo näihin palkkakuluihinkin …

  3. Julkiset kulut on vuodesta -75 tähän päivään kasvaneet reaalisesti 20%:sta n. 64%:n ja suhteessa BKT:n 40%:sta 58%:n. Meillä ei kertakaikkiaan ole tähän varaa. Julkista hallintoa tulee tehostaa ja sen on tuotettava enemmän. Päällekkäisiä toimintoja on poistettava ja antaa mahdollisuus päästä aiemmin eläkkeelle, jotta voidaan purkaa turhaa byrokratiaa ilman että perusasiat kuten terveydenhuolto, koulutus ja lainvalvonta kärsivät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s