Keskinkertaisuuden kirous

Keskinkertaisen suorituksen, palvelun tai tuotteen hyväksyminen on ihmiskunnan suurin rikos. Hyvä on helppo tunnistaa sekä huono, mutta keskinkertainen on jotain sellaista jonka näemme ja hyväksymme joka päivä ja se on meille monelle standardi.

Huonollekin voi olla perusteena vaikkapas hinta, mutta keskinkertaiselle ei ole mitään perustetta, se on irvikuva huonolle ja hyvälle, keskinkertainen ei ole mitään. Se on yritelmä huonosta joka ei ole päätynyt mihinkään.

Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon; Liptonin tee on kitkerää, johon lehdet on valittu antamaan teehen oikean väri, mutta on unohdettu maku.Tieto osaa tuottaa vain joko huonoa tai keskinkertaista palvelua, Nokian nykypuhelimet saavat tuhannet käyttäjät hermoromahduksen partaalle, Microsoftin tuotteiden rekisteröiminen on vaikeampaa kuin veturin lainaaminen VR:ltä.

Valitettavasti tämä lista tulisi olemaan pitempi kuin hyvien ja huonojen tuotteiden lista. En tiedä mistä lähtien jonkinlaisen tuotteen/palvelun tekeminen on tullut standardiksi, ehkä kvartaalimaailma ja siihen liittyvät tulostavoitteet sekä ostajien täydellinen haluttomuus maksaa tuotteista juuri mitään on ajanut meidät keskinkertaisuuden tielle.

Tämä leikki tulee  kaikille niiiin paljon kalliimmaksi kuin kerralla kunnollisten tuotteiden tekeminen, että tulemme maksamaan tätä laskua vielä pitkään, kaikki nämä huonosti tehdyt rakennukset joudutaan tekemään uusiksi sensijaan, että ne olisi kerralla

tehty kunnolla.

IMG_0147

onneksi sentään maailmassa on hyvin tehtyjä asioita, se on valinta- ja asennekysymys miten itse tekee valintoja oman tekemisensä ja omien valintojensa suhteen.

Yksi vastaus artikkeliiin “Keskinkertaisuuden kirous

  1. Yhdyn mietteeseesi täysin. Ongelma tai haaste onkin siinä että miten olemme järjestelleet ympäristömme. Jos tarkkoja ollaan niin kaiken takana on kuitenkin poliittinen kähmiminen. Tullaan nimittäin siihen kohtaan että kun ulkopuoliset vaatimukset ovat sen verran tunteettomia ja kohtuuttomia, ei monikaan joka todellisuudessa haluaisi tehdä asiat kerralla kuntoon periaatteella, ei siihen pysty. Poliittiset suunnan vaihdot aiheuttavat myös linjauksia rahan saatavuuteen, ja yht’äkkiä rahat on loppu, ja lisää ei tule, eli on tultava toimeen sillä mitä on. Ja taas, tuote, palvelu, jää puolitiehen. Toisaalta sitä sitten myydään ja markkinoidaan ikäänkuin ”kunnolla tehtynä” kaikesta huolimatta, ja juuri tässä kohtaa ne kehityksen käyrät menevät pahasti ristiin. Luullaan että joku asia voisi käytännössä toimia varsin hienosti, mutta todetaankin vain että ei se nyt ihan niin mene, vaan että se taisi olla vain sitä ”hypeä” ja että ehkä tuottaja/valmistaja on toivoisi että se toimisi näin, ja kun kysyy niin vastataan että asiaa kehitetään. Mutta silloin on jo kurat housussa. Samaan tilanteeseen joudutaan kun jotain pitäis korjata. Melkein mikä tahansa asia, jos ei toimi, on korjattava perustasolta. Vähän niinkuin talo, jos sen perusta alkaa pettämään, niin ei ole mitään syytä korjata kattoa vain että se näyttäisi ikäänkuin siltä että ongelmaa ei ole. Toinen on lääketiede, tulee päänsärky, ja syödään aspiriinia välittämättä siitä että taustalla voi olla jotain muuta. Omalla kohdalla sama tulee esiin kun painetta on korjata myynnin tuloksia, niin kohteena on myyjien toiminta, mutta enemmän kuin usein, kysymys on myynnin johdosta. Edetään päivä kerrallaan, asia kerrallaan, ja yritetään parhaamme, siihen voi olla kuitenkin tyytyväinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s